Lördag

Jag sitter just nu på min brorsas säng och tittar på tv. Det finns inget intressant på tv, så det känns väldigt tråkigt.
Ahh, fick just nu världens bästa idé. Jo, jag ska upp och fixa lite pannkakor med glass och härliga blåbär på. Ohh, det var längesen jag åt pannkakor.

Fan vad konstigt det låter! Pann... kakor... Undrar varför ordet kakor finns med??? Någon???


God morgon, alla!

Trots att det är lördag och jag brukar sova ut, så steg jag upp halv nio idag. Konstigt men ganska skönt, då man hinner få mycket gjort. Ibland känns det verkligen som att hela våra liv går ut på att få saker och ting gjorda. Men jag har som alltid mina knep för att hitta stunder här och där och bara njuta. Nu är det dags för FRUKÖÖÖSSST!

//Alicia 

Skön dag!

Sitter på min fina arbetsplats och jobbar härifrån. Jag har idag hunnit med att skriva svar till två motion, varit på ett externt möte och ätit lunch med mina arbetskollegor. Kul och effektiv dag! Nu ska jag svara på några mail och sedan har jag en timma på mig att läsa min bok, innan jag åker hem.


Skjut mig, nu!


Det borde nästan vara olagligt att vara så vacker.

25-nov-09

Godmorgon, alllihopa!
Hur mår ni? Här funkar allt bra och jag är på bra humör. Idag har jag inte tänkt att göra så mycket mer än att plugga lite, träffa en kompis och kolla på tv. Hela denna vecka är jag ute på praktik. Det är ganska roligt, trots att jag jobbar med politiker. Nu ska jag shoppa lite (online), så vi hörs lite senare!

// Alicia  


Frustrerad

Jag är frustrerad och allmänt uttråkad på att vara mig själv. Jag vet inte varför jag känner mig som jag gör. Men det kanske ligger i det faktum att jag inte har gjort något nytt, på väldigt länge. De senaste månader har jag bara gjort samma sak hela tiden. Gått till skolan och sedan kommit hem och pluggat. Det är lördag idag och jag har suttit hemma hela dagen. Det stör mig och jag vet inte varför jag känner mig deprimerad. Detta har i alla fall fått mig att inse att jag inte klarar av att vara hemma en hel dag. Alicia behöver sol, värme och frisk luft. Inte mörker, depression och besvikelse.

I love helg!

Läxorna för denna vecka är avklarade. Helgen kommer att bestå av massa mys, lite jobb och lite, lite plugg. Men denna kväll kommer jag att sitta och stirra på en stor filmduk. Kan ni gissa vilken film det blir?

Den är lite het, lite läskig, lite spännande, lite rolig, lite underbar, lite av allt helt enkelt!


Då var det dags för lax!

Mammis goda lax, härliga sallad och underbara små potatisar väntar på att bli uppätna.


18-11-09

Hej, allihopa! Hoppas att allt är bra med er. Här rullar det på som vanligt. Min dag började med ett nationellt prov i svenska B. Det var ganska jobbigt, med tanken på att vi satt där i fem timmar. Men det är i för sig ganska skönt, då man inte behöver stressa. 

Jag skrev en krönika, vars rubrik var Pinsamma föräldrar?
Jag som brukar veta vad jag kommer att få för betyg, har när det gäller detta prov ingen aning. Jag håller i alla fall tummarna för ett högt betyg.

Nu ska jag pumpa musik ur högtalarna och sedan plugga lite Latin. Man måste visa vad man går för, eller hur?

Vi hörs, senare mot kvällen!

 

 


Claudia Lynx, vacker som få!

ea00.jpg image by arashladafcentral

Om vore fri skulle jag:

Flytta hemifrån
Göra en jorden-runt-resa
Till en början festa varje helg
Verkligen leva ut

Detta är bara en liten del av det jag skulle vilja göra om jag fick bestämma. Jag är en sån tjej som verkligen älskar livet och jag är stolt över mitt ursprung. Men jag avskyr, verkligen avskyr sättet min föräldrar ser på livet och dess frihet. Men det är inte bara mina föräldrars fel, utan hela mitt folks (den äldre generation som invandrat hit). De växte upp i ett land där de alltid varit förtryckta, blivit slagna och inte fått någon frihet. 

En dag, kommer de på att flytta till ett Västerländskt land och skaffa barn som ska få växa upp där. Det svåra är att sedan för barnen att kunna leva upp till de båda olika livsstilen. Dessa sammanflätas ej och de ligger väldigt långt ifrån varandra. Här nedan kan ni se några exempel:

Svenskar får tex :
Ha flick-/pojkvänner
Leva/ bo ihop som sambo
Sexuella relationer före äktenskap är tillåtna och anses nästan omöjliga att leva utan
Flytta hemifrån när det behagar

Vissa folkgrupper från mellanöstern tillåter inte (en av dessa grupper tillhör jag):
Sex för äktenskap
Att deras barn flyttar hemifrån före äktenskap
Leva som sambo
Homo-/bisexualitet

Det finns så mycket mer.Men just nu tog jag upp dessa enstaka punkter för att visa er, hur stora skillnaderna är. Detta är speciellt svårt för mig, eftersom jag oturligt nog föddes som tjej.

P.S Gissa varför jag skriver detta?
Jo, eftersom jag som 19 åring flicka inte fick se filmen 2012. Det för att min far inte ville att jag skulle spendera kvällen,utanför hemmet.


RSS 2.0